Overstappen energieleverancier

Alles wat je moet weten over het overstappen energieleverancier

Wanneer je ieder jaar 5 tot 10 minuten de tijd neemt om de kosten van je energiecontract te vergelijken en over te stappen kun je heel veel geld besparen. De besparing kan oplopen tot wel € 450,- per jaar. Mensen zijn vaak gemakzuchtig of durven simpelweg niet over te stappen, ze bang zijn dat er iets mis gaat. Hierdoor betalen veel mensen ons inziens veel te veel voor hun energie. Als je via Gasenstroomvergelijken.nl een energiecontract afsluit kom je nooit zonder gas en stroom te zitten. Hieronder vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen met betrekking tot het overstappen energieleverancier.

Hoe gaat overstappen energieleverancier eigenlijk in zijn werk?
Overstappen via Gasenstroomvergelijken.nl is heel erg eenvoudig. Bovenaan klik je op ‘Gegevens wijzigen’, vervolgens vul je jouw postcode, huisnummer, soort meter (een enkele meter is standaard) en je stroom- en gasverbruik in. Op basis van deze gegevens worden de voor jou goedkoopste energieleveranciers getoond. Maak je keuze, vul het aanmeldformulier in en je bent klaar. Alle ingewikkelde zaken worden allemaal voor je geregeld! Het overstappen is slechts een administratieve handeling. Er hoeft dus verder niets te gebeuren met de energieaansluiting of energiemeter van je woning.

Hoe lang duurt het overstappen energieleverancier daadwerkelijk?
Het aanmelden via Gasenstroomvergelijken.nl doe je heel gemakkelijk zelf en is binnen enkele minuten voor elkaar.
Het daadwerkelijk overstappen energieleverancier neemt ongeveer 6 weken in beslag. Dit komt omdat je bij jouw huidige energieleverancier een opzegtermijn hebt van 30 dagen. Daarnaast heb je 14 dagen wettelijke bedenktijd bij het afsluiten van een nieuw energiecontract via Gasenstroomvergelijken.nl. Dit komt neer op ongeveer 6 weken voordat je definitief bent overgestapt naar een nieuwe energieleverancier.

Wat kost het overstappen via Gaswaterlichtvergelijken.nl?
Het overstappen via Gasenstroomvergelijken.nl is geheel kosteloos! Je hoeft ook geen aansluitkosten te betalen.
Het is wel van belang om even te controleren op welke datum je huidige energiecontract afloopt. Wil je voor deze datum je energiecontract opzeggen? In de meeste gevallen betaal je dan een opzegvergoeding van maximaal € 250,- aan je huidige energieleverancier.

Hoe vaak kan ik overstappen van energieleverancier?
Zo vaak als je zelf wil! Het is raadzaam om ieder jaar even 5 tot 10 minuten de moeite te nemen om te vergelijken of je nog steeds goed zit bij je huidige energieleverancier.
Als je wil overstappen moet je wel rekening houden met jouw huidige energiecontract, is het mogelijk om deze kosteloos op te zeggen?
Contracten voor onbepaalde tijd kunnen altijd kosteloos worden opgezegd met in acht neming van een opzegtermijn van 30 dagen.

Is overstappen via Gaswaterlichtvergelijken.nl goedkoper dan rechtstreeks bij de energieleverancier?
Ja! Alle energieleveranciers willen uiteraard zo hoog mogelijk in onze vergelijker komen te staan. Ze geven daarom extra hoge kortingen en bieden lagere tarieven aan om de moordende concurrentie voor te blijven. Hierdoor zijn de energiecontracten via Gasenstroomvergelijken.nl goedkoper dan rechtstreeks bij de energieleverancier. Op hun eigen website bieden ze alleen hun eigen energieproducten aan en is er geen sprake van concurrentie met andere energieleveranciers.

Moet ik overstappen of toch mijn huidige energiecontract verlengen?
Overstappen! De uitspraak ‘’blijven loont’’ gaat in geen geval op. De huidige situatie is dat nieuwe klanten meer beloont worden dan bestaande klanten. Nieuwe klanten krijgen lagere tarieven (en een hoge welkomstkorting) dan klanten die al jaar en dag trouw zijn aan hun energieleverancier. Daarom is het in alle gevallen voordeliger om over te stappen. Als je jaarlijks een nieuw 1-jarig energiecontract afsluit profiteer je ieder jaar opnieuw van de laagste tarieven en een hoge welkomstkorting.

Kan ik ook overstappen met twee energiecontracten?
Dat kan zeker! Als je voor gas en licht bij twee verschillende energieleveranciers een energiecontract hebt, is het uiteraard ook mogelijk om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Dit kan ook enkel voor één energiecontract dus voor alleen gas of alleen stroom.

Stadsverwarming en overstappen, is dit mogelijk?
Indien jouw woning is aangesloten op stadsverwarming is het niet mogelijk om over te stappen voor de levering van gas. Deze blijft te allen tijde hetzelfde. Overstappen naar een andere energieleverancier voor de levering van licht/stroom is wel mogelijk. Klik boven de getoonde aanbiedingen op ‘Alleen stroom’ om de voor jou goedkoopste stroomleverancier inzichtelijk te krijgen. In enkele gevallen gebruiken huishoudens die zijn aangesloten op stadsverwarming nog gas om op te koken. In dit geval kun je uiteraard wel overstappen naar een andere energieleverancier wat betreft gas en licht/stroom.

Direct gas en stroom vergelijken >