Goedkoopste energieleverancier / energiemaatschappij

Welke energiecontracten zijn het goedkoopste?
Wie is de goedkoopste energieleverancier energiemaatschappij?

In de regel zijn de 1-jarige energiecontracten het goedkoopste. Als je ieder jaar overstapt en een nieuw 1-jarig energiecontract afsluit via ons kun je tot wel € 450,- besparen op jaarbasis. Energiecontracten met een onbepaalde looptijd zijn iets duurder, maar deze kun je te allen tijde opzeggen wanneer je zelf wil (met inachtneming van een opzegtermijn van 30 dagen). Energiecontracten met een gratis cadeau, zijn de duurste energiecontracten. De kosten van het cadeau zijn verwerkt in de tarieven waardoor je over de looptijd van het energiecontract het cadeau meer dan terugbetaald. Het is niet mogelijk om 1 energieleverancier aan te wijzen als dé goedkoopste energieleverancier energiemaatschappij. Dit is afhankelijk van het verbruik van jouw huishouden. Met een vierpersoonshuishouden kun je bij een andere leverancier goedkoper uit zijn vergeleken met een driepersoonshuishouden. Start dus nu nog met energie vergelijken!

Als je gebruik maakt van Gasenstroomvergelijken.nl hoef je niet bij iedere energieleverancier zelf de tarieven op te zoeken.
De vergelijking is inclusief de vaste leveringskosten (vastrecht) en vaak een hoge welkomstpremie.
Je kunt kiezen voor een variabel of vast tarief. Als je verwacht dat de energieprijzen gaan dalen dan kies je voor een variabel tarief.
Blijft de olieprijs stijgen? Dan kun je overwegen om een 1-jarig energiecontract met vaste tarieven af te sluiten. Enkel de laagste tarieven wil zeker niet zeggen dat je ook daadwerkelijke de goedkoopste energieleverancier energiemaatschappij hebt gevonden. Een energieleverancier met hoge tarieven kan door een hoge welkomstpremie toch de voor jouw goedkoopste energieleverancier energiemaatschappij zijn.
Deze welkomstpremie is vaak een eenmalige korting op de jaarafrekening. Als je nadat het jaarcontract is afgelopen niet opnieuw overstapt wordt je contract omgezet in een vast contract met hoge tarieven. Het is dus raadzaam om ieder jaar opnieuw over te stappen en te profiteren van een hoge welkomstpremie.

Na de liberalisering op 1 juli 2004 is een 2e generatie energieleveranciers toegetreden tot de energiemarkt. Daarvoor konden consumenten niet zelf hun energieleverancier kiezen. De 2e generatie energieleveranciers wil de concurrentie aangaan met de 3 grote energiereuzen: NuonEssent en Eneco. Ze bieden lage tarieven en hoge welkomstpremies aan. Daarmee hopen ze nieuwe klanten van de 3 grote energiereuzen af te snoepen. Nieuwkomers zijn vaak ook daadwerkelijke de goedkoopste energieleverancier energiemaatschappij.

Tegenwoordig kiest 3 van de 4 overstappers voor een energieleverancier van de 2e generatie: Oxxio, Nederlandse Energie Maatschappij, Energiedirect.nl of Greenchoice. De 3e generatie nieuwkomers waaronder: Budget EnergieEnergieFlexENGIEFENORHVCLEON ZeewoldePure EnergieQurrentSepa green EnergyVandebron en Vrijopnaam groeien de laatste jaren ook erg hard. Ze proberen op hun beurt weer klanten van de 2e generatie af te snoepen. Veel mensen blijven bij een van de 3 grote energiereuzen hangen omdat dit vertrouwd voelt. Zij weten niet hoe makkelijk het is om over te stappen en tot wel € 450,- op jaarbasis te besparen. Het is raadzaam om ieder jaar energieprijzen te vergelijken en over te stappen naar de voor jouw goedkoopste energieleverancier energiemaatschappij.

Lopend energiecontract
De einddatum van jouw huidige contract vind je op de laatst ontvangen energierekening of kun je opvragen bij je huidige energieleverancier.
Het is van belang dat je niet te vroeg overstapt naar een nieuwe energieleverancier. Het is namelijk niet de bedoeling dat je al wordt overgezet terwijl het contract bij je huidige leverancier nog niet is beëindigd. Dan moet je namelijk een opzegvergoeding betalen aan je huidige energieleverancier. De maximale opzegvergoeding is € 250,-. Het is raadzaam om twee maanden voor de einddatum een overstap aan te vragen.

Aflopend energiecontract
Wanneer je niets onderneemt en je energiecontract loopt af, wordt dit energiecontract automatisch omgezet naar de duurste variant namelijk een standaardcontract met hoge variabele tarieven. Op deze manier kom je nooit zonder energie(contract) te zitten. Dit soort energiecontracten zijn gelukkig altijd vrij opzegbaar (opzegtermijn van 30 dagen). Je bent vanaf dit moment dus vrij om over te stappen.

Energiecontract verlengen
Op Gasenstroomvergelijken.nl kun je bij bepaalde energieleveranciers ook je energiecontract verlengen. Ben je tevreden over je huidige energieleverancier? Kies er dan voor om je contract te verlengen tegen een scherp tarief. Doe dit wel op tijd, anders wordt je energiecontract omgezet naar een standaard contract met hoge variabele tarieven.

Contract Einde Register (CER)
Bij het overstappen kijkt je nieuwe energieleverancier in het Contract Einde Register (CER). Dit is een database waarin ze alle lopende energiecontracten kunnen raadplegen. De nieuwe energieleverancier kijkt wanneer jouw energiecontract afloopt en laat dit naadloos overlopen in het nieuwe energiecontract. Je zit dus nooit met dubbele lasten.

Stap altijd over via Gasenstroomvergelijken.nl, alleen dan geniet je van exclusieve actietarieven en hoge welkomstkortingen.
Energiemaatschappijen willen zo hoog mogelijk, het liefst bovenaan in onze vergelijker staan. Ze bieden daarom lage actietarieven en hoge welkomstpremies aan als je via Gasenstroomvergelijken.nl een energiecontract afsluit. De welkomstkorting krijg je niet als je rechtstreeks via de energieleverancier overstapt.
Op hun eigen website hoeven ze immers niet te concurreren met andere energieleveranciers en bieden ze alleen hun eigen energieproducten aan.

Direct gas en stroom vergelijken >