Alles over energiecontracten

Alles over het energiecontract vergelijken

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende energiecontracten dat veel mensen van de inhoud ervan weinig meer begrijpen. Het energiecontract vergelijken is zonder hulp van onze vergelijker niet te doen. De energiecontracten kunnen verschillen in contractduur, tarieven, voorwaarden, vastrecht en de (welkomst)korting. Door dit ruime aanbod kan het heel lastig zijn om de juiste keuze te maken. Na het lezen van onderstaande punten zijn wij ervan overtuigd dat je een heel stuk wijzer bent geworden. Je kunt voor jezelf de juiste keuze gaan maken. Door het gebruik van onze energievergelijker ben je altijd verzekerd van voor jou de beste aanbieding! Hieronder vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen met betrekking tot het energiecontract vergelijken.

Het energiecontract vergelijken en lezen is tegenwoordig erg lastig
Het is voor veel mensen erg lastig om de inhoud van een energiecontract te begrijpen. Op Gasenstroomvergelijken.nl is na het maken van een vergelijking de belangrijkste informatie al direct zichtbaar. Nadat je de aanmelding hebt bevestigd krijg je veelal per e-mail de bevestiging en het energiecontract. Lees en controleer beide op juistheid. Het energiecontract moet je uiteraard goed bewaren, zodat je hier altijd op terug kunt vallen indien er zaken niet kloppen. De einddatum staat hier ook in vermeld, zo weet je wanneer je weer tijdig kunt overstappen.

Looptijden energiecontracten
Op Gasenstroomvergelijken.nl wordt het meest gekozen voor het 1-jarig energiecontract, net als in de mobiele telefonie. Energieleveranciers geven via onze vergelijker de hoogste kortingen op dit soort energiecontracten. Hiermee hopen ze nieuwe klanten over de streep te trekken die voor een langere periode klant blijven. Op deze manier verdienen ze vanzelf hun hoge korting weer terug omdat vanaf het 2e jaar het voordeel weg is. Na afloop van je 1-jarige energiecontact wordt jouw contract namelijk omgezet in een standaard contract met hoge tarieven. Als je elk jaar 5 tot 10 minuten de moeite neemt om over te stappen profiteer je dus ieder jaar opnieuw van een hoge welkomstkorting en lage tarieven. Energiecontracten met een lange looptijd geven zekerheid en rust, maar zijn niet de voordeligste contracten.

Vaste en variabele tarieven
Energieleveranciers werken zowel met vaste als met variabele tarieven. Vaste tarieven staan vast gedurende de looptijd van het energiecontract.
Variabele tarieven kunnen tijdens de contractduur gewijzigd worden. Soms heb je met betrekking tot elektriciteit nog de keuze voor enkel- of dubbeltarief.

Welkomstkortingen
Via Gasenstroomvergelijken.nl bieden veel energieleveranciers hoge welkomstkortingen aan! Deze kortingen worden vaak ook cashback of bonus genoemd. Ze worden vrijwel altijd verrekend met de jaarafrekening en zijn al verwerkt in de getoonde resultaten. Eventuele kortingen op de tarieven zijn ook verwerkt in de getoonde resultaten. Je komt dus nooit voor verassingen te staan.

Direct gas en stroom vergelijken >