Energiecontract bij verhuizing

Stappenplan energiecontract bij verhuizing

Je kunt niet dezelfde energieleverancier behouden als je naar het buitenland verhuist. Ook als je gaat samenwonen met iemand die al een energiecontract heeft of als je naar een verpleeg- of verzorgingshuis verhuist is dit niet mogelijk. Je energiecontract bij verhuizing dien je in deze gevallen zelf op te zeggen bij je huidige energieleverancier.

Het doorgeven van je verhuizing is al vanaf 3 maanden voor de verhuisdatum mogelijk tot maximaal twee weken er voor.
Bij het merendeel van de energieleveranciers kun je de verhuizing zowel telefonisch als online doorgeven.
Vraag bij het doorgeven van je verhuizing naar de einddatum van je huidige energiecontract als je dit niet in beeld hebt.

Als je, je huidige energieleverancier niet mee kan nemen dan dien je zelf het contract op te zeggen bij de energieleverancier. Doe dit telefonisch.
Afhankelijk van het soort contract kan er een opzegvergoeding in rekening worden gebracht of een boete worden opgelegd door de leverancier.

Op de dag dat je de sleutel van je nieuwe woning krijgt geef je de meterstanden door aan de energieleverancier. Nadat je de verhuizing hebt gemeld heeft de nieuwe energieleverancier een formulier naar je toe gestuurd waarop je de meterstanden gemakkelijk kunt invullen. De meterstanden opnemen doe je vaak samen met de makelaar of de verhuurder bij de sleuteloverdracht. Stuur dit formulier met de meterstanden binnen vijftien dagen na de verhuisdatum op.

Controleer de eindafrekening van je oude woning. Als het klopt hoef je er verder niks aan te doen.
Klopt het niet? Neem dan even telefonisch contact op met je energieleverancier!

Overstappen van energiecontract bij verhuizing
Na het overstappen ben je vaak een stuk goedkoper uit. Op basis van onderstaande verbruiksgemiddelden kun je gemakkelijk een vergelijking maken. Kies daarna het voor jou best passende energiecontract en sluit dit via Gasenstroomvergelijken.nl af.
Je profiteert van een hoge welkomstkorting en de laagste tarieven! Let wel op dat je aan een opzegtermijn van 30 dagen bent gebonden.

Eenpersoonshuishouden
Stroom: 1840 kWh
Gas: 1100 m³

Tweepersoonshuishouden
Stroom: 2930 kWh
Gas: 1300 m³

Klein gezin (2 ouders en 1 kind)
Stroom: 3590 kWh
Gas: 1550 m³

Gemiddeld gezin (2 ouders en 2 kinderen)
Stroom: 4040 kWh
Gas: 1600 m³

Groot gezin (2 ouders en 3 kinderen)
Stroom: 4520 kWh
Gas: 1800 m³

Direct gas en stroom vergelijken >